Ok, det er jul, men dagens farge i min blogg er likevel brun. ;)
Her har tiden gått med til å lage julesnop av ymse slag. To sorter jeg kunne fra før, og en jeg fant i bloggen til pludrehanne. Hun har mange andre herlige oppskrifter også (neste gang skal jeg prøve mintkulene), men denne gang var det Bountykulene som gikk av med seieren.
Vi startet med risboller, enkle og greie å lage. Disse fant jeg for et par år siden i en eller annen blogg, og ble glad for at de var uten egg, for det tåler jeg ikke.

Risboller
100 g delfiafett
200 g kokesjokolade
125 g melis
50 g kakao (jeg brukte ca halvparten)
75 g puffet ris (jeg brukte litt mer)
Delfiafett og sjokolade smeltes i en kjele. Ha i melis og kakao, og hell alt over i en bolle. Vend inn puffet ris.
Fylles i muffinsformer og settes til avkjøling.
Oppbevares i kjøleskap.



Så var det Bountykulenes tur. Litt mer jobb med disse, siden fyllet først skal kokes og så avkjøles før det trilles kuler. Og ikke var det helt enkelt å lage kulene heller... Men her er de ferdige og på vei til avkjøling.



Og slik ser de ut ferdiglaget. Jeg brukte mørk sjokolade istedet for melkesjokolade, og det gikk med en halv plate mer enn oppskriften sier.



Sist ut var disse cornflakestoppene som jeg husker vi laget hjemme da jeg var barn. Jeg tålte ikke sjokolade, men kakao som det er i disse gikk fint.
Jeg hadde ikke appelsiner, men brukte skallet av to klementiner istedet.

Cornflakestopper
250 g delfiafett
200 g melis
75 g kakao
skall av 1-2 appelsiner
150 g cornflakes (jeg brukte litt mer)
Smelt fettet og avkjøl litt. Bland inn melis og kakao og rør kraftig. Ha i appelsinskall, og bland forsiktig inn cornflakesen.
Fylles i muffinsformer og settes til avkjøling.
Oppbevares i kjøleskap.



Siste brune innslag er disse pulsvarmerne som skal gis bort imorgen, hvilket betyr at jeg må nistrikke resten av kvelden. Passer meg temmelig bra, siden jeg ikke har hatt anledning til å sitte så mye tidligere idag.



Og helt til slutt vil jeg få ønske alle en riktig god jul!