Genserforsøket vokser, nå har jeg kommet så langt at jeg har begynt å øke til ermer i hver side.

Jeg har begynt å bake brød! Knekkebrød har jeg laget siden ifjor, da jeg fikk påvist intoleranse mot hvetemel og gjær (og diverse annet), men det blir liksom litt tørt å bare spise knekkebrød dag ut og dag inn. Jeg fant et rugbrød på Rimi som var uten hvete og brukte det en stund, men nå har det selvsagt gått ut...
Etter intens leting på nettet fant jeg en oppskrift som kunne se lovende ut hvis jeg bare byttet ut enkelte ingredienser. De første forsøkene ble klissete men likevel smuldrete, men nå tror jeg at jeg er på vei mot noe riktig!

Etter diverse endringer har jeg kommet frem til denne oppskriften:
2 dl linfrø
2,5 dl hirseflak
1,5 dl rugflak
2 dl solsikkefrø
1 dl grovt rugmel
1,5 ts salt
2 ts bakepulver
3 toppede ts Orgran No egg
1 ts fiberhusk
5 dl vann
5 ss olivenolje
Bland det tørre i en bolle, hell på vann og olje. La blandingen stå og svelle et par timer og rør av og til. Tilsett evt litt mer vann.
Helles i en ikke for stor form og settes på nederste rille i kald ovn. Sett ovnen på 180 C. Stekes i 1 time fra ovnen er blitt varm.

----
Etter intens leting på nettet fant jeg en oppskrift som kunne se lovende ut hvis jeg bare byttet ut enkelte ingredienser. De første forsøkene ble klissete men likevel smuldrete, men nå tror jeg at jeg er på vei mot noe riktig!

Etter diverse endringer har jeg kommet frem til denne oppskriften:
2 dl linfrø
2,5 dl hirseflak
1,5 dl rugflak
2 dl solsikkefrø
1 dl grovt rugmel
1,5 ts salt
2 ts bakepulver
3 toppede ts Orgran No egg
1 ts fiberhusk
5 dl vann
5 ss olivenolje
Bland det tørre i en bolle, hell på vann og olje. La blandingen stå og svelle et par timer og rør av og til. Tilsett evt litt mer vann.
Helles i en ikke for stor form og settes på nederste rille i kald ovn. Sett ovnen på 180 C. Stekes i 1 time fra ovnen er blitt varm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar