@ 2011-12-23 – 21:46:36
Siste julegave er ferdig! 106 g Viking sportsragg på p 3,5.

Forrige kvelden fikk jeg gjort ferdig heklekanten på disse. De har ligget i noe sånt som tre år, så det var kanskje på tide...? Jeg laget noen par som jeg ga bort, men disse som jeg skulle ha selv ble altså liggende. 9 g brukt her.

Brukt i år: 6037 + 106 + 9 = 6152 g.
Kjøpt: 2500 g.
Jeg har vært superflink husmor idag, om jeg skal si det selv, og har blant annet laget espressokonfekt:

I fjor gjorde jeg det på den riktige måten, i år brukte jeg juksemetoden. De er like gode, men ser ikke fullt så pene ut...
Det skal egentlig støpes skall av sjokolade i formen først, så skal formen avkjøles. Så skal fyllet i, og så må det avkjøles igjen før bunnene forsegles med sjokolade. Og til slutt? Mer avkjøling før konfekten kan presses ut av formen. Når jeg bare har den ene formen og ikke kan lage mer enn 15 stk av gangen, så sier det seg selv at den prosessen tar litt for lang tid for en stresset husmor på lille julaften.
Istedet hadde jeg fyllet rett i formen, avkjølte, presset dem ut så snart det var mulig, og tok i ny lading. Til slutt dyppet jeg bitene i sjokolade og satte dem til tørk på en rist. Mye kjappere.
I tillegg til disse laget jeg cornflakestopper, knekkebrød, og dobbel porsjon med tyske skiver. Og så har jeg kjøpt de siste par julegavene, pakket inn, handlet til imorgen, og stekt ribbe som skal sprøes opp imorgen og være tilbehør til skinkesteken mine foreldre kommer med. Juletreet har guttene pyntet, så nå gjenstår bare litt pynting i stua, støvsuging, vasking av bad, og den aller siste finishen på pakkene. Og så var det noen gutter som ymtet frempå at de ville klippe håret imorgen, så jeg tror vi har nok å henge fingrene i frem til mormor, morfar og storesøster kommer i firetiden...
Ha en super jul!

Forrige kvelden fikk jeg gjort ferdig heklekanten på disse. De har ligget i noe sånt som tre år, så det var kanskje på tide...? Jeg laget noen par som jeg ga bort, men disse som jeg skulle ha selv ble altså liggende. 9 g brukt her.

Brukt i år: 6037 + 106 + 9 = 6152 g.
Kjøpt: 2500 g.
Jeg har vært superflink husmor idag, om jeg skal si det selv, og har blant annet laget espressokonfekt:

I fjor gjorde jeg det på den riktige måten, i år brukte jeg juksemetoden. De er like gode, men ser ikke fullt så pene ut...
Det skal egentlig støpes skall av sjokolade i formen først, så skal formen avkjøles. Så skal fyllet i, og så må det avkjøles igjen før bunnene forsegles med sjokolade. Og til slutt? Mer avkjøling før konfekten kan presses ut av formen. Når jeg bare har den ene formen og ikke kan lage mer enn 15 stk av gangen, så sier det seg selv at den prosessen tar litt for lang tid for en stresset husmor på lille julaften.
Istedet hadde jeg fyllet rett i formen, avkjølte, presset dem ut så snart det var mulig, og tok i ny lading. Til slutt dyppet jeg bitene i sjokolade og satte dem til tørk på en rist. Mye kjappere.
I tillegg til disse laget jeg cornflakestopper, knekkebrød, og dobbel porsjon med tyske skiver. Og så har jeg kjøpt de siste par julegavene, pakket inn, handlet til imorgen, og stekt ribbe som skal sprøes opp imorgen og være tilbehør til skinkesteken mine foreldre kommer med. Juletreet har guttene pyntet, så nå gjenstår bare litt pynting i stua, støvsuging, vasking av bad, og den aller siste finishen på pakkene. Og så var det noen gutter som ymtet frempå at de ville klippe håret imorgen, så jeg tror vi har nok å henge fingrene i frem til mormor, morfar og storesøster kommer i firetiden...
Ha en super jul!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar